Beste gratis WordPress themes 2021

50 beste gratis Gutenberg themes voor WordPress in 2020

We zetten al jaren de beste gratis WordPress themes op een rij. Elk jaar worden namelijk duizenden gratis WordPress thema’s aangeboden. Het is een hele uitdaging om dan een WordPress thema te vinden. Op het jaar 2020 goed te starten hebben we de beste gratis WordPress themes op een rij gezet, mét ondersteuning voor de Gutenberg editor.

Wat is een goed gratis Gutenberg thema voor WordPress in 2020?

Gutenberg editor

De nieuwe WordPress editor, Gutenberg genaamd, is inmiddels een volwassen onderdeel van WordPress geworden. De editor biedt heel veel potentie voor ontwikkelaars van WordPress themes om het bewerken van je website nóg eenvoudiger te maken. Dit komt doordat je berichten en pagina’s nu als een soort blokkenbouwer in elkaar kunt klikken en slepen.

Nu Gutenberg de nieuwe standaard editor is voor WordPress, is het logisch om bij de keuze van een nieuw gratis WordPress theme, te gaan voor een WordPress thema dat Gutenberg ondersteunt. Daar hebben we dus extra op gelet bij het opstellen van dit overzicht.

SEO: Mobile first

Zoekmachines zoals Google hechten er heel veel waarde aan als je WordPress website goed en snel werkt op mobiele telefoons. Als je op zoek bent naar een goed gratis WordPress thema met ondersteuning voor Gutenberg, doe je er dus verstandig aan om ook te bekijken hoe die op je mobiel bevalt.

Als je een gratis WordPress thema hebt gekozen en geïnstalleerd, moet je ook bij het inrichten van je pagina’s op blijven letten dat je goed in de gaten houdt of je pagina’s goed op een mobiele telefoon werken. Ook daar is de Gutenberg editor erg handig voor; je kunt al tijdens het bewerken wisselen naar de mobiele weergave!

Gratis en betaalde WordPress themes

Het voordeel van gratis WordPress themes is dat je je website kosteloos kunt voorzien van een nieuw uiterlijk. Als je echter serieuzer met je WordPress website bezig bent, is het het overwegen waard om voor enkele tientjes (vaak eenmalig) te kiezen voor een betaald WordPress theme. Betaalde WordPress themes worden namelijk vaak een stuk langer doorontwikkeld en onderhouden dan gratis WordPress thema’s. Bekijk hiervoor ons overzicht van de beste betaalde Gutenberg themes voor WordPress.

50 beste gratis Gutenberg themes voor WordPress in 2020

Digital Agency LiteAstraMunkArcanumPopularis HubTransportationExtensionOnline PortfolioNewsiumUnos Magazine VuFlourish LiteKeenshotManasaBuilding Construction ArchitectureStore CommerceAxiohostLighthouseRosa LiteAcousticsTwenty TwentyGeneratePressStorefrontHighlightOnePressNevePalmeriaBusinessXElementareOceanWPFull PageBlock LiteVeganosAtomic BlocksBulkMinimalist BloggerHestiaQunaBlog BankStag BlocksNisargZakraSalalWriters BlogilyAstridBoyoIT SolutionsBloggistTypitPhotoblogsterMiyazaki