40 beste gratis WordPress Gutenberg themes voor 2019

Elk jaar zetten we de beste gratis WordPress themes op een rij. Er worden namelijk duizenden gratis WordPress thema’s aangeboden en zoeken naar een goed WordPress thema is een hele klus. Ook met de start van 2019 hebben we een overzicht gemaakt van de beste gratis WordPress themes. Daarbij letten we natuurlijk ook op dé WordPress-trend van dit moment: Gutenberg.

Bekijk ook ons nieuwe overzicht met de
50 beste gratis Gutenberg themes voor WordPress in 2020

Aandachtspunten voor goede gratis WordPress thema’s in 2019

Gutenberg

De lancering van Gutenberg, de nieuwe tekst-editor in WordPress, biedt veel nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkelaars van WordPress themes. Doordat je pagina’s en artikelen nu eenvoudig als blokken in elkaar kunt klikken en slepen, krijg je veel meer flexibiliteit in het indelen van je pagina’s. Omdat Gutenberg dé nieuwe standaard is voor WordPress websites doe je er verstandig aan om bij het kiezen van een nieuw theme, te letten op compatibiliteit met Gutenberg. Daarom hebben we in dit overzicht uitsluitend WordPress themes opgenomen die de Gutenberg editor ondersteunen.

Mobile first

Goede mobiele toegankelijkheid van je WordPress website blijft steeds belangrijker worden. Bij het kiezen van je nieuwe gratis WordPress theme is het verstandig om ook goed te kijken of de mobiele weergave de mogelijkheden biedt die je zoekt. Ook als je vervolgens je pagina’s gaat opbouwen, helpt het enorm om deze allereerst voor mobiele gebruikers in te richten. Gutenberg helpt daar goed bij; je kunt eenvoudig naar een mobiele weergave wisselen, of de pagina’s zelfs direct op je mobiele telefoon bewerken!

Gratis of betaald?

Gratis WordPress thema’s zijn heel handig omdat je je website kosteloos van een nieuw jasje kunt voorzien. Ben je echter serieuzer met je WordPress website bezig en heb je lange termijn doelstellingen voor je website en organisatie? Overweeg dan toch voor een paar tientjes de keuze te maken voor een betaald WordPress theme. Zulke thema’s worden vaak namelijk veel langer doorontwikkeld en onderhouden dan een gratis WordPress theme. Bekijk bijvoorbeeld ons overzicht van de beste betaalde WordPress themes voor Gutenberg.

40 beste gratis WordPress Gutenberg themes voor 2019


Lighthouse

Meer infoAstra

Meer infoNeve

Meer infoPalmeria

Meer infoBusinessX

Meer infoElementare

Meer infoOceanWP

Meer infoFull Page

Meer infoVeganos

Meer infoAtomic Blocks

Meer infoBulk

Meer infoMinimalist Blogger

Meer infoMunix

Meer infoTastybite

Meer infoHestia

Meer infoBlog Bank

Meer infoElentra

Meer infoStag Blocks

Meer infoZakra

Meer infoQuna

Meer infoNisarg

Meer infoSalal

Meer infoWriters Blogily

Meer infoAstrid

Meer infoOzone

Meer infoBoyo

Meer infoBuildo

Meer infoHostby

Meer infoBlock Lite

Meer infoBlog Creative

Meer infoDignify

Meer infoPublishable Mag

Meer infoTwentyNineteen

Meer infoBloggist

Meer infoTypit

Meer infoPhotoblogster

Meer infoBloglite

Meer infoMiyazaki

Meer infoIT Solutions

Meer infoYocto

Meer info


Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder