100 beste gratis WordPress thema’s voor 2018

WordPress thema’s zijn er in overvloed en in alle soorten en maten. Zoeken naar een goed gratis WordPress thema is als zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarom zetten we ieder jaar de beste gratis WordPress thema’s voor je op een rijtje. In dit artikel vind je ons overzicht met de beste gratis WordPress thema’s van 2018.

TIP

Bekijk ook ons nieuwe overzicht met de
50 beste gratis Gutenberg themes voor WordPress in 2020

Aandachtspunten voor goede gratis WordPress thema’s in 2018

Mobiel gebruikersgemak

Voor 2018 is het belangrijkste aandachtspunt: mobiel gebruikersgemak. Zoekmachines zoals Google hechten steeds meer waarde aan website-prestaties op mobiele apparaten. Probeer een gratis WordPress thema daarom ook altijd uit op een mobiele telefoon. Let daarbij bijvoorbeeld op of teksten en afbeeldingen netjes in beeld staan, maar ook of een pagina direct opent met de belangrijkste tekst in beeld.

Veiligheid

In het verleden kon je nog wel eens aanlopen tegen verstopte malware in gratis WordPress thema’s. Gelukkig zijn de controle-mechanismes behoorlijk aangescherpt op de  belangrijkste marktplaatsen van WordPress websites en worden dergelijke praktijken snel aangepakt. Toch blijft de veiligheid van je WordPress thema van groot belang. Download/koop daarom alleen WordPress thema’s bij gerenommeerde aanbieders van WordPress thema’s.

Verdienmodel

Voor niets gaat de zon op. Een gratis WordPress thema is gratis met een reden. Bijvoorbeeld omdat de aanbieder hoopt andere diensten aan je te verkopen. Of door een uitgebreidere versie van het gratis thema tegen een meerprijs aan te bieden. Bekijk daarom goed of je wel uit de voeten kunt met wat het gratis WordPress thema biedt, want anders loop je later alsnog tegen een betaalmuur op.

Onderhoud en support

Bij een gratis WordPress thema hoef je niet te rekenen op een lange doorontwikkeling en goede support van de ontwikkelaar. Dat kan natuurlijk ook niet als het thema gratis is. Zoek je dus een WordPress thema waar je echt jarenlang op voort wil bouwen? Dan doe je er misschien toch goed aan om voor een paar tientjes een gerenommeerd betaald WordPress thema aan te schaffen.

Tip!

Is jouw WordPress website al klaar voor de AVG?
Bekijk wat Sowmedia voor je kan betekenen!

100 beste gratis WordPress themes voor 2018

OptimizerIlldyOptimalParallelFlashTalonFotografieClickUnicon LiteSepteraArcade BasicEightiesRadiateVantageVerityCoral ParallaxSeos PhotographyDarkPortfolio LiteMinimalist PortfolioPrasoonZoom LiteShapelyBizPlusTeletypeKuramaExtantHelenaParallax FrameAcmePhotoAlpha CentauriCoral DriveIntegralWP PortfolioPixgraphyReliaEdgeScrollMeAthenaBusiness WorldBluestreetOrenAgamaSKT Design AgencyBusiness ElitePortfolio GalleryProductlyBetter HealthAdventure LiteMesmerizeReykjavikGrid MagazineStart BloggingJournalisticBar RestaurantCanuckCT CorporateCompact OneTech LiteracyBusiness PointexBusinessBokaSmarterKafalPlay SchoolSingularityVision LiteDecreeStorefrontColorMagAllegiantInterServer PortfolioSydneyVertexOlsen LightBrittany LightBlaskanActivelloAscendHestiaCoffeeisleBizlightAstridGreatMagShop IsleZerif LiteRockedRiba LiteSimple Business WPBlogger ThemeMasonrySold WooCommerceMinimalistBasi.cMagnifiquePublic OpinionIrisGlobeSocuteMallow