In de afgelopen maanden hebben we heel veel klanten mogen helpen met het verbeteren van hun online dienstverlening. Soms kan het lastig zijn om te bedenken wat jij kan doen om je online kansen te vergroten. In dit artikel hebben we daarom de belangrijkste verbeteringen op een rij gezet die we de afgelopen maanden geadviseerd of uitgevoerd hebben. Doe er je voordeel mee! En kunnen we je ergens bij helpen? Neem dan contact met ons op!

1. Maak je bereikbaarheid kenbaar

Is je kantoor nog open of werkt iedereen juist thuis? Heb je aangepaste openingstijden of is het business as usual? Communiceer duidelijk wanneer je wel en niet bereikbaar bent. Meld je organisatie aan bij Google Mijn Bedrijf en zorg voor duidelijke openingstijden op je website.

2. Chatfunctie op je WordPress site

Met veel thuiswerkers gaat de telefoon oppakken soms minder handig. Zorg daarom voor een goede chatfunctie op je WordPress website of open een WhatsApp Business account en plaats een WhatsApp-knop op je mobiele website.

3. Online bestellen en laten bezorgen

Jouw business model als online diensten

Online producten verkopen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Begin bijvoorbeeld met een eenvoudig bestelformulier op je site en laat klanten direct afrekenen met een gratis betaalmodule. Wil je liever wel gelijk een hele webshop optuigen? Met WooCommerce voor WordPress bouwen we prachtige webwinkels, compleet met voorraadbeheer en een koppeling met je boekhoudpakket. Neem contact op voor meer info.

4. Verkopen online diensten

Niet alleen fysieke producten kun je online verkopen, maar wat dacht je van online trainingen, e-books, webinars en coaching trajecten? Zet je ‘analoge’ trainingen om naar een online e-learning platform. Je klanten krijgen op basis van een abonnement of eenmalige betaling toegang tot online cursussen, lesmateriaal en toetsen.

5. Thuiswerken: intranet op orde

Collega’s die thuiswerken moeten met elkaar in contact kunnen blijven. Een intranet kan daarbij helpen. Een mooi moment om je (bestaande) intranet eens af te stoffen en te voorzien van een nieuw jasje. Zo maak je het voor je medewerkers makkelijk om informatie met elkaar uit te blijven wisselen.

6. SEO optimalisatie

Zorg ervoor dat je WordPress website goed gevonden in zoekmachines. Laat een nulmeting uitvoeren en ontvang een concreet stappenplan om jouw WordPress website te optimaliseren voor zoekmachines en bezoekers.

7. Focus op mobiele bezoekers

Snelle online diensten zijn belangrijk voor klant en Google

Google hecht steeds meer waarde aan de gebruiksvriendelijkheid van je website op mobiele telefoons. Zorg daarom voor een optimale belevenis voor mobiele bezoekers van je website en investeer daarmee in goede zichtbaarheid in zoekmachines voor de toekomst.

8. Digitaliseer je papierwinkel

Handel je je aanvraagformulieren nog met de hand af, of komen jouw inschrijvingen nog per post binnen? Zet je papieren formulieren om in digitale formulieren op je website. Inzendingen kun je dan ontvangen per mail of direct koppelen aan je CRM of boekhoudpakket.

9. Verbeter je interne zoekfunctie

Heb je een zoekfunctie op je WordPress website? Maak je interne zoekfunctie relevanter door deze te voorzien van goede en relevante data over de online diensten voor je bezoekers. Zo vinden ze sneller en beter wat jouw website te bieden heeft.

10. Redesign? Switch naar Gutenberg

De fantastische nieuwe tekst-editor voor WordPress, Gutenberg genaamd, is misschien even wennen, maar met alle content die je schrijft in Gutenberg ben je op de toekomst voorbereid. Wist je dat we bij Sowmedia Gutenberg-blokjes op maat ontwikkelen, zodat je je content van A tot Z in je eigen huisstijl kan bewerken en publiceren? Bekijk deze case bijvoorbeeld.

11. Deel je kennis!

Misschien heb je een blog op je WordPress website, maar kom je er amper aan toe. Toch is het een goede marketing-strategie om je vakkennis over jouw online diensten te delen op je WordPress website. Je toont wie je bent door je verhaal, maar genereert ook nieuwe content waar je op gevonden wordt in zoekmachines. En wellicht is een kennisbank op je website ook iets voor jou?

12. Marketing automation

Gebruik social media voor jouw online diensten

Automatiseer de processen van nieuwe leads tot bestaande klanten. Met de juiste marketing automation tools kun je jezelf veel repetitief werk uit handen nemen. Mail je klanten enkele dagen na een bezoek aan je winkel hoe ze het gehad hebben, vraag of ze een review achterlaten of biedt ze een aantrekkelijke korting aan voor een volgende keer!

13. Verbeter je contactformulieren

Misschien heb je al lang niet meer gekeken naar de contactformulieren op je online diensten website. Werken ze ook goed op een mobiel scherm? Hou de drempel zo laag mogelijk door niet te veel vragen te stellen. En hoe zien ze er uit? Maak het visueel aantrekkelijk om een formulier in te vullen. En een goede check tot slot; komen de e-mails wel aan?

14. (Leden)administratie digitaliseren

Verlaag de administratieve druk door je (leden)administratie te digitaliseren. Je achterban kan zelf inloggen op een beveiligde omgeving om zijn/haar gegevens in te zien en aan te passen. Koppel je WordPress website met nagenoeg elk denkbaar CRM, boekhoudpakket of andere database.

15. Toegankelijkheid van je WordPress website

Websites van de (semi)-overheid moeten voldoen aan de toegankelijkheid-eisen (WCAG) voor mindervaliden. Maar ook voor niet-overheid websites kan de WCAG helpen om de conversie van je website te verhogen. En soms zit het al in kleine dingen, bijvoorbeeld net iets meer contrast in de belangrijkste buttons op je website.

16. Privacy van je WordPress website (GDPR)

Voldoet jouw WordPress website aan de Europese privacy-wetgeving (AVG/GDPR)? We analyseren je website en adviseren welke aanpassingen je moet doen om in lijn met de AVG persoonsgegevens te verzamelen en verwerken.

17. Razendsnelle WordPress site

Is je WordPress website traag? Het werkt op allerlei manieren conversie-verhogend als je bezoekers niet hoeven te wachten als ze je website bezoeken. We optimaliseren de performance WordPress websites zodat ze razendsnel in de browser van je bezoeker worden ingeladen.

18. WordPress strippenkaart

Zijn er werkzaamheden aan je WordPress website die blijven liggen? Aanpassing aan je WordPress website nodig? Schaf een WordPress strippenkaart en zet een van onze WordPress experts voor je aan het werk!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder