Waarom WordPress geschikt is voor (grote) bedrijven: 10 redenen

werken aan een website

Ooit begon WordPress als een blogsysteem, maar tegenwoordig wordt het CMS (Content Management Systeem) als zeer compleet gezien vanwege de vele functionaliteiten en mogelijkheid dat het biedt. Daarom is het voor veel bedrijven – van corporates tot kleinere webshops en alles daar tussenin – een super geschikt systeem om in te werken. Niet voor niets kiezen ook grote bedrijven – waaronder Sony, Microsoft, Disney, CNN, The New York Times en The White House – voor WordPress als CMS.

Een heel groot voordeel van WordPress is dat je er gemakkelijk content voor je website mee kunt maken met behulp van verschillende pagebuilders. Het maken van een simpele blogwebsite of webshop kun je dus vaak zelf doen. Voor complexere websites kun je een gespecialiseerd WordPress bureau inhuren. Bij de ontwikkeling komt vaak meer kijken zoals complexe koppelingen (API’s), update-bestendigheid, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en zoekmachine optimalisatie (SEO).

Waarom voor WordPress kiezen als bedrijf? 

  1. Update-bestendigheid: WordPress is makkelijk te onderhouden en up-to-date te maken. Dit geldt ook voor de vele thema’s en plugins waaruit je kunt kiezen. Je kunt je website onderhoud zelf doen of het aan een professional overlaten. Dit scheelt je waanzinnig veel kopzorgen! Lees hier waarom. 
  2. Makkelijk te beheren en uit te breiden: Als je eenmaal een thema hebt uitgekozen voor je website, is een blog of pagina snel opgetuigd met WordPress. Ook is deze content makkelijk te wijzigen als je het op een later moment wilt veranderen. Is er een functionaliteit die ontbreekt op je website? Kies dan één van de duizenden plugins uit die de oplossing biedt. 
  3. Open source: Omdat WordPress voor iedereen toegankelijk is, kun je gewoon switchen van freelancer of WordPress bureau als je niet helemaal tevreden bent. Iedere WordPress specialist kan aan iedere WordPress website sleutelen, mits de website volgens de richtlijnen en best-practices van WordPress is gemaakt.  Bovendien wordt WordPress constant doorontwikkeld en verbeterd, zonder dat het jou geld of moeite kost. 
  4. Keuze uit vele plugins: Met duizenden verschillende plugins beschikbaar, wordt het je makkelijk gemaakt om je website uit te breiden met functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan plugins die contactformulieren, pop-ups, cookies en SEO-functionaliteiten toevoegen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. 
  5. Ruimte voor maatwerk: Voldoet een plugin niet of ben je op zoek naar een specifieke oplossing? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een WordPress expert een toegespitste oplossing te laten maken. Voorbeelden hiervan kun je op deze pagina bekijken.  
  6. Veiligheid en stabiliteit: Vaak wordt er gedacht dat WordPress websites niet veilig zijn. Dit is een misverstand. Omdat WordPress zo’n populair CMS is en vrijwel iedereen een WordPress website kan optuigen, is het voor hackers een zeer aanlokkelijk doelwit om zich in te specialiseren. Gelukkig doet WordPress zelf er alles aan om hun CMS zo veilig mogelijk te maken.
  7. Mogelijkheid een webshop toe te voegen: Wil je een webshop starten met WordPress of een webshop aan je bestaande website toevoegen? Daar is het CMS ook uitermate geschikte voor. Door middel van WooCommerce kun je dit makkelijk realiseren. WooCommerce is één van de bekendste open-source e-commerce plugins voor WordPress en super geschikt voor online bedrijven.
  8. Topsnelheid: Met een lichtgewicht thema, een snelle en stabiele hoster en een snelheidsoptimalisatie plugin zoals WProcket maak je je WordPress website zo snel als een raket maken! Dit is goed voor de gebruikerservaring van je bezoekers en onze grote vriend Google. Wil je weten hoe snel je website op dit moment is? Dan kun je hem eens door de Google PageSpeed Insights test heen halen. 
  9. Zoekmachine optimalisatie: Een ander groot voordeel van WordPress is dat je je website er uitstekend SEO-proof mee kan maken. Met andere woorden, beter vindbaar in zoekmachines zoals Google maakt en daardoor ook voor bezoekers. Met WordPress kun je bijvoorbeeld headers, titels, keywords, links en alt-attributen aan je blog artikelen en pagina’s toevoegen. Ook kun je gebruikmaken van de beste SEO plugin op de markt: Yoast SEO. Hiermee wordt het hoog scoren in Google en andere zoekmachines je nog makkelijker gemaakt. 
  10. Overstappen naar een ander thema: In WordPress kies je een thema uit, ook wel template genoemd, dat voor een groot deel de techniek en het design van je website bepaalt. Een goed WordPress thema is toekomstbestendig, gebruikersvriendelijk, compatible met plugins en biedt veel verschillende functionaliteiten. Toch verouderen ze allemaal. Dit is gelukkig geen probleem want je kunt binnen WordPress altijd overstappen naar een ander thema en vaak je content behouden.  

Heb je vragen over na het lezen van dit artikel?

Stel je vraag aan een van onze WordPress experts.

Conclusie

WordPress is voor bedrijven een systeem dat met de behoeften en ambities mee schaalt. Het CMS is veilig, stabiel, toekomstbestendig en héél prettig om in te werken! Wil je een WordPress website laten maken door een professioneel bureau? Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek naar 010 – 465 44 44 of stuur een mailtje naar [email protected].

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder

GDPR Consent Pro voor WordPress ondersteunt nu Google Consent Mode V2

Als je bekend bent met Google Analytics en Ads, dan weet je waarschijnlijk wel dat je voor maart 2024 Google Consent Mode V2 moet installeren. Doe je dat niet, dan loop je alle nauwkeurige metingen via het marketingplatform mis. 

Lees verder